Jak vymazat shlédnuté filmy nebo show z Netflixu

2 Metody:Vymazání právě sledovaných filmů a showSpravujte Nastavení sledování ve svém profilu

Po několika letech Netflix konečně představuje možnost vymazat filmy a show z vašeho seznamu již shlédnutých. Diváci Netflixu, radujte se, protože nikdo už nezjistí vaše tajemství! Do budoucna budete moci použít novou vlastnost Netflixu, zvanou Profily, abyste udrželi vaše seznamy právě sledovaných odděleny od ostatních lidí, kteří účet používají.


Bohužel mazání právě sledovaných filmů či show není možné v aplikaci Netflixu na vašem mobilním telefonu. Pro jejich smazání bude potřeba, abyste se přihlásili použitím počítačového prohlížeče.

1
Vymazání právě sledovaných filmů a show

  1. 1
    Přihlaste se na webové stránce Netflixu, ne na mobilní aplikaci. Na počítači či tabletu se přihlaste na http://www.netflix.com pomocí svého internetového prohlížeče. Vzhledem ke službám, Netflix nepodporuje přístup přes mobilní aplikaci, ale přes mobilní internetový prohlížeč ano.
    • Pokud na svém mobilním zařízení nemáte prohlížeč, tak se přihlaste pomocí počítače. Změna, kterou provedete na jednom z vašich zařízení, se promítne na ty ostatní během 24 hodin.
  2. 2
    Vyberte svůj profil. Až na vás vyskočí seznam jmen po přihlášení, tak vyberte svůj profil. Každý profil má svůj vlastní oddělený aktivní list.
    • Pokud se neobjeví žádný seznam, tak zkontrolujte pravý horní roh obrazovky, kvůli jménu a obrázku (většinou obličej). Pokud to není váš profil, klikněte na obrázek a vyberte vaši profilovou fotografii.
  3. 3
    Podívejte se na svou stránku aktivit. Navštivte https://www.netflix.com/WiViewingActivity , abyste našli své sledované show.[1] Dostanete se sem také pomocí kliknutí na ikonu profilové fotografie v pravém horním rohu, vyberte Your Account poté sjeďte dolů a klikněte na Viewing Activity ve vašem profilu.
    • Pokud používáte Netflix na jakémkoliv zařízení mimo počítač a vaše právě shlédnutá stránka je prázdná, vypněte vaše zařízení a znovu zapněte.[2]
  4. 4
    Klikněte na šedé X vpravo na názvu filmu. Toto vymaže vybraný film z Právě sledovaných. Zobrazení této změny na ostatních zařízení může trvat až 24 hodin, ale obvykle zmizí rychleji.
  5. 5
    Vymažte celou televizní sérii. Klikněte na X vedle každé epizody ze série. Zpráva, která se zobrazí, by měla vypadat takto: Remove series?. Klikněte na toto tlačítko a celá televizní série by měla být vymazána z historie během 24 hodin.
    • Toto znamená "Série" v Americkém slova smyslu. Znamená každou epizodu během období v televizní show.

2
Spravujte Nastavení sledování ve svém profilu

  1. 1
    Navštivte svou Profilovou stránku použitím podporovaného zařízení. Budete potřebovat počítač, PS4 nebo aplikaci Netflix pro Windows 8.[3] Přihlaste se do Netflixu a přejeďte na čtvercovou profilovou fotografii a jméno vpravo nahoře. Klikněte na Manage Profiles a dostanete se tak do jeho Nastavení. Jakmile uděláte nějakou změnu, tak ta by měla být provedena na všech zařízeních. Možná bude ale potřeba restartovat zařízení pro jejich nastavení.
  2. 2
    Použijte profily pro rozdělení historie sledování. Vytvořte si Nový profil pro každého člena domácnosti (pouze do 5 profilů) kliknutím na Add Profile a zadáním jména. Netflix od této chvíle bude nabízet výběr profilu při každém přihlášení a bude tak udržovat hodnocení i historii rozdělenou pro každý profil.
    • Profily nejsou nijak zabezpečeny heslem, takže je velmi jednoduché mezi nimi přepínat. Tato metoda je skvělá pro správu Seznamu právě sledovaných, který zahrnuje pouze to, co jste osobně sledovali, ale není to ta správná cesta pro skrytí informací o tom, co jste sledovali před vaší rodinou.
  3. 3
    Vytvořte si dočasný účet pro zabránění přidávání do právě sledovaných. Před tím, než budete sledovat show, kterou si přejete zanechat v soukromí, tak vytvořte nový profil kliknutím na Add Profile nebo znamení velkého + vedle. Až skončíte sledování show, tak se vraťte na stránku spravování profilu a klikněte na Edit vedle názvu vašeho dočasného účtu. Poté Delete Profile. Klikněte znovu na Delete Profile v okně, abyste potvrdili, že chcete profil opravdu smazat.
    • Všimněte si, že najednou můžete mít aktivních pouze 5 profilů.
  4. 4
    Smažte celou Netflix historii přesunutím na nový profil. Toto smaže veškeré vaše hodnocení a položky v Mém seznamu, takže si buďte jisti, že nepotřebujete ani jednu tuto položku před tím, než to uděláte. Vytvořte si nový profil použitím tlačítka Add Profile a poté smažte svůj starý profil.
  5. 5
    Vytvořte profil pro dítě či dospívajícího. Klikněte na tlačítko Edit hned vedle profilu dítěte. Slovo Adults se objeví na seznamu. Můžete vybrat z dospívajícího, staršího dítěte nebo malého dítěte. Poté klikněte na Done a uložte změny. Kdokoliv bude používat tento profil uvidí jen filmy a show, vhodné pro daný věk, které jsou dány Národním a mezinárodním systémem hodnocení a podmínkami Netflixu.[4]
    • Není tu však žádná možnost zaheslování a zabezpečení profilu, takže je tu stále ta možnost, že se vaše dítě přihlásí na profil někoho jiného a bude sledovat nevhodný obsah tam.
    • V Německu, jako v jediné zemi, můžete vytvořit heslo, které musí být zadáno, pokud chcete sledovat obsah pro osoby starší 18 let.[5]

Tipy

  • Pokud ani jedna z těchto metod nebude fungovat, tak můžete zkusit sledovat pár vteřin z každého filmu, abyste tak posunuli staré filmy z vašeho seznamu pryč. Bude možná však potřeba stovky filmů, abyste smazali právě sledované úplně, ale deset nebo dvacet úryvků by mělo pomoci změnit váš seznam, aby vypadal lépe.
  • Netflix bude možná zkoušet soukromý mód, kde filmy nebudou přidávány do vašeho seznamu Právě sledovaných, ale to je dostupné pouze vybraným uživatelům.[6] Pokud byste si přáli používat některá nastavení Netflixu, která ještě nejsou rozšířeny všem uživatelům, přihlaste se na svém počítači, přejděte na Your Account, poté klikněte na Test Participation. Klikněte na tlačítko, které zapne přepínač na Zapnuto.

Varování

  • Vymazáním profilu také smažete profilové hodnocení a Můj seznam vybraných filmů.
  • Profily nejsou zabezpečeny heslem. Dokonce dítě může snadno zjistit, jak přepnout na jiný profil a sledovat filmy, které nejsou na jeho profilu povolené sledovat.

Informace o článku

Kategorie: Filmy

V jiných jazycích:

English: Delete Recently Watched Movies or Shows on Netflix, Italiano: Cancellare la Cronologia di Netflix, Español: eliminar la sección Recientemente Vistos en Netflix, Русский: удалить недавно просмотренную информацию на Netflix, Deutsch: Kürzlich angesehene Filme auf Netflix löschen, Português: Apagar Filmes ou Séries da Lista de Assistidos Recentemente no Netflix, Nederlands: Netflix geschiedenis verwijderen, Français: supprimer l'historique des films et des séries récemment regardés sur Netflix, 中文: 删除Netflix上的最近观看记录, Bahasa Indonesia: Menghapus Film atau Acara yang Baru Ditonton di Netflix, العربية: حذف الأفلام المُشاهدة حديثًا في خدمة Netflix, हिन्दी: Netflix पर हाल ही में देखी गई मूवी या शो को डिलीट करें, ไทย: ลบหนังหรือรายการที่เพิ่งดูใน Netflix

Stránka byla zobrazena 1 234 krát.

Byl tento článek přesný?