Jak zablokovat a odblokovat uživatele na Instagramu

4 Metody:Blokování a Odblokování (Aplikace)Blokování a Odblokování (Webová stránka)Vymazání komentářůNastavení soukromého účtu

Pokud zablokujete uživatele na Instagramu, nebudou si již moci prohlížet, či komentovat vaše fotky a videa, která jste nahráli. Pokud se s danou osobou usmíříte, můžete ji jednoduše zase odblokovat. Uživatele můžete zablokovat i odblokovat jak v aplikaci Instagramu, tak na jeho webové stránce. Pro odblokování uživatele budete muset otevřít jeho profilovou stránku, protože neexistuje seznam blokovaných uživatelů. Zapněte možnost „Soukromý účet“ a zajistíte tak, že pouze uživatelé s povolením si mohou prohlížet vaše příspěvky.

1
Blokování a Odblokování (Aplikace)

  1. 1
    Otevřete aplikaci Instagram. Uživatele můžete zablokovat v aplikaci Instagram na svém mobilním telefonu. Ujistěte se však, že jste přihlášeni pod účtem, ze kterého chcete někoho zablokovat.
  2. 2
    Otevřete stránku profilu uživatele, kterého chcete zablokovat. Existuje několik způsobů, jak rychle otevřít profil uživatele:
    • Přejděte do možností profilu, seznamu doporučení, sekce komentářů, nebo přímo do zpráv konverzace a klepněte na jméno uživatele.
    • Klepněte na lupu na spodní straně obrazovky a otevřete lištu vyhledávání, poté napiště jméno uživatele, kterého chcete hledat.
  3. 3
    Klepněte na tlačítko Menu v pravém horním rohu. Tlačítko se liší v závislosti na typu vašeho zařízení:
    • iPhone, iPad, iPod Touch – Klepněte na tlačítko "..." v pravém horním rohu.
    • Android - Klepněte na tlačítko "⋮" v pravém horním rohu.
  4. 4
    Vyberte možnost "Blokovat uživatele" (iOS) nebo "Blokovat" (Android). Klepněte na "Ano, jsem si jistý/á" a potvrďte, že chcete účet zablokovat. Účet bude zablokován a daná osoba již neuvidí vaše fotky a videa. Až vás daná osoba bude hledat, již se jí nezobrazíte ve výsledcích vyhledávání.[1]
    • Vy však dále uvidíte komentáře dané osoby u fotek, které nahrají ostatní, a stále si budete moci prohlížet její profil.
  5. 5
    Klepněte na tlačítko "Odblokovat" pro odblokování uživatele. Budete muset kliknout na tlačítko "Sledovat", pokud jej budete chtít opět sledovat.
  6. 6
    Zablokujte někoho, kdo vás také zablokoval. Pokud vás již někdo zablokoval a vy jej také chcete blokovat, budete muset najít jejich komentář nebo like, který vám udělil.
    • Podívejte se na stránky společných přátel a zjistěte, jestli osoba, kterou chcete zablokovat, komentovala, či lajkovala příspěvky vašich přátel.
    • Pokud komentář nebo like najdete, můžete klepnout na jméno uživatele a poté jej zablokovat s pomocí výše uvedeného postupu.

2
Blokování a Odblokování (Webová stránka)

  1. 1
    Přihlaste se na webovou stránku Instagramu. Navštivte instagram.com a přihlaste se pomocí svého Instagramového, či Facebookového účtu. Budete se muset přihlásit pod svým účtem, abyste někoho mohli zablokovat.
  2. 2
    Najděte uživatele, kterého chcete blokovat. Existuje několik způsobů, jak najít osobu, kterou hledáte.
    • Klikněte do lišty vyhledávání v horní části stránky a napište jméno uživatele, kterého chcete blokovat.
    • Klikněte na jméno uživatele na svém profilu nebo na komentář u příspěvku některého z vašich přátel.
  3. 3
    Klikněte na tlačítko "..." vedle tlačítka "Sledovat/Sleduji". Na tlačítku bude napsáno "Sledovat", pokud danou osobu nesledujete a "Sleduji", pokud ji sledujete. Klikněte na tlačítko "..." vedle něj.
  4. 4
    Vyberte "Blokovat tohoto uživatele." Uživatele okamžitě zablokujete a přestanete jej také sledovat. Blokovaný uživatel si již nebude moci prohlížet vaše fotky ani videa, a váš profil se již neobjeví v jejich vyhledávání. Uživatel není informován o tom, že jste jej zablokovali.
  5. 5
    Klikněte na tlačítko "Sledovat" pro odblokování a sledování. Poté, co někoho zablokujete, jej můžete opět odblokovat a znovu sledovat tak, že kliknete na tlačítko "Sledovat" v horní části jeho profilu. Neexistuje žádný seznam profilů, které jste zablokovali, takže budete muset ručně vyhledat účty, které chcete odblokovat.
    • Pokud chcete někoho jen odblokovat, ale nechcete jej sledovat, znovu klikněte na tlačítko "..." na jejich profilu a vyberte "Odblokovat tohoto uživatele."

3
Vymazání komentářů

  1. 1
    Otevřete aplikaci Instagram. Komentáře můžete mazat pouze v rámci aplikace Instagram.
  2. 2
    Otevřete sekci komentářů u fotky nebo videa. Můžete mazat komentáře, které uživatelé zanechají u vašich fotek nebo videí. Nemůžete mazat komentáře, které uživatelé zanechali u fotek nebo videí ostatních uživatelů. Otevřete sekci komentářů pro vymazání specifického komentáře.
    • Na mobilním zařízení klepněte na fotku, otevřete ji a poté klepněte na komentáře pod fotkou.
    • Na webové stránce Instagramu klikněte na fotku pro otevření komentářů.
  3. 3
    Vyberte komentář, který chcete vymazat. Klepněte na komentář (Android) nebo přes něj přejeďte doleva (iPhone). Díky tomu budete specifický komentář moci vymazat.
  4. 4
    Vymažte komentář. Proces se pro každou verzi trochu liší.
    • Na Androidu klepněte na Koš v horní části obrazovky.
    • Na iPhonu klepněte na tlačítko Koš a poté na tlačítko "Vymazat".
    • Na webové stránce Instagramu klikněte na "X" vedle komentáře, který chcete vymazat a poté volbu potvrďte.

4
Nastavení soukromého účtu

  1. 1
    Otevřete aplikaci Instagramu. Soukromí účtu můžete nastavit pouze v aplikaci Instagramu. Až nastavíte svůj účet jako soukromý, budete muset schválit každého uživatele, který vás sleduje, předtím než si budou moci prohlédnout vaše příspěvky. Je tak zajištěno, že lidé, které blokujete si nebudou moci vytvořit nový účet nebo se odhlásit, aby si mohli prohlížet obsah vašeho profilu.
  2. 2
    Otevřete svůj profil. Dostanete se sem klepnutím na siluetu na spodní straně profilu.
  3. 3
    Otevřete menu Nastavení. Klepněte na ikonu ozubeného kola (iOS) nebo na tlačítko ⋮ (Android) v pravém horním rohu vašeho profilu. Budete tak moci změnit soukromé nastavení vašeho profilu.
  4. 4
    Zapněte "Soukromý účet". Budete vyzváni, abyste volbu potvrdili. Jakmile svůj účet nastavíte jako soukromý, pouze vámi schválení followeři si budou moci prohlížet vaše fotky. Zabráníte tak blokovaným uživatelům, aby si vytvářeli nové profily pro prohlížení vašich příspěvků.

Tipy

  • Pokud nechcete, aby se o vás ostatní zmiňovali, změňte si uživatelské jméno.
  • Je vždy lepší přepnout svůj účet do soukromého nastavení, aby vám kdokoliv, kdo si bude chtít prohlížet vaše fotky a videa musel nejprve zaslat žádost o přátelství.

Varování

  • Blokovaný uživatel má stále možnost prohlížet si vaše fotky, pokud se odhlásí, ujistěte se proto, že jste si zapnuli soukromé nastavení účtu pro sdílení.

Informace o článku

Kategorie: Instagram

V jiných jazycích:

English: Block and Unblock Users on Instagram, Italiano: Bloccare o Sbloccare un Utente su Instagram, Español: bloquear y desbloquear usuarios en Instagram, Deutsch: Instagram User blockieren und entsperren, Português: Bloquear e Desbloquear Usuários no Instagram, Français: bloquer ou débloquer des utilisateurs sur Instagram, Русский: блокировать и разблокировать пользователей в Instagram, Nederlands: Gebruikers op Instagram blokkeren of deblokkeren, Bahasa Indonesia: Memblokir dan Membatalkan Blokir Pengguna di Instagram, ไทย: บล็อกและเลิกบล็อกผู้ใช้ใน Instagram, العربية: حظر وإلغاء حظر المستخدمين في انستاغرام

Stránka byla zobrazena 12 226 krát.

Byl tento článek přesný?