Jak deaktivovat účet na Facebooku

Facebook je zábava, ale možná máte pocit, že je čas na přestávku. Kontrolování novinek každých 20 minut může začít být únavné! Deaktivování vašeho účtu skryje váš profil před zbytkem Facebooku, ale uchová vaše informace pro případ, že někdy budete cítit, že se chcete vrátit. Držte se tohoto průvodce pro rychlou deaktivaci vašeho účtu a získání vašeho volného času zpět.

Postup

  1. 1
    Přihlaste se na Facebook. V pravém horním rohu vaší hlavní stránky klikněte na ikonu nástrojů. Vyberte z menu, které se objeví, Nastavení účtu. Na stránce Nastavení účtu vyberte z menu nalevo Bezpečnost. Sjeďte dolů na stránku a klikněte na odkaz "Deaktivovat účet."
    • Na mobilních zařízeních klikněte na tlačítko Menu a sjeďte dolů na Nastavení účtu. V menu Nastavení účtu zvolte Obecné a ťukněte na tlačítko Deaktivovat.
  2. 2
    Zvolte důvod deaktivace. Facebook nerad vidí zákazníky odcházet, takže chtějí vědět, proč odcházíte. Také vám jako způsob přimět vás zůstat ukáží náhodné přátelé z vašeho seznamu přátel.
    • Musíte zvolit důvod pro deaktivování vašeho účtu. Pokud nechcete poskytovat důvod klikněte na možnost Jiné.

    • Pokud chcete dát Facebooku detailní popis proč odcházíte, vyplňte textové pole “Prosím upřesněte”. Toto je dobrovolné.

  3. 3
    Rozhodněte se, jestli se chcete odhlásit z emailů od Facebooku. Zatímco je váš účet deaktivovaný, přátelé vás stále můžou označovat na příspěvcích a fotografiích a zvát vás na události. Pokud nechcete dostávat upozornění, když se to stane, zaškrtněte políčko “Odhlásit odběr mailů z Facebooku ”. Stále je možné vás označit, jen o tom nebudete dostávat žádná upozornění.
  4. 4
    Pro deaktivaci vašeho účtu stiskněte Potvrdit. Váš účet bude skryt před ostatními uživateli Facebooku, ale stále bude uchovát v systému pro případ, že se vrátíte.
    • K opětovné aktivaci vašeho účtu se jednoduše přihlaste zpět na Facebook jako obvykle.

    • Deaktivování není to samé jako zrušení vašeho účtu; vaše data a informace budou stále uloženy na Facebooku a lidé vás budou stále moci označovat. Pro zrušení vašeho účtu si najděte návod jak trvale zrušit účet na Facebooku.

Tipy

  • Když deaktivujete Facebook, budou všechny informace na vašem profilu uloženy pro případ, že si budete přát vrátit se.
  • Můžete váš účet také deaktivovat na vašem iPhonu prostřednictvím aplikace Facebook.
  • Deaktivování účtu je odlišné od trvalého zrušení účtu. Pro zrušení účtu mustí hledat možnost zrušení na help centru stránky a napsat "zrušit účet." Pokud účet zrušíte, Facebook počká 14 dní než váš profil trvale odstraní.

Varování

  • Když deaktivujete Facebook, vaše příspěvky na zdi přátel zůstanou. Nicméně vaše jméno se v textu zobrazí bez možnosti na něj kliknout. Fotografie, aktualizace stavu a další informace spojené s vaší stránkou budou staženy a uživatelský účet bude odejmut.
  • I když deaktivujete svůj účet aplikace nebo stránky třetích subjektů moou být schopny aktivovat vaše informace. Například, pokud jste na Facebooku uvedli informace o vaší kreditní kartě, abyste si mohli koupit virtuální dárky nebo provést jiné nákupy, tuto informaci si stránka ponechá. Jediný způsob, jak tyto informace trvale odstranit je zrušit váš účet.

Informace o článku

Kategorie: Facebook

V jiných jazycích:

English: Deactivate a Facebook Account, Italiano: Disattivare un Account Facebook, Español: desactivar una cuenta de Facebook, Português: Desativar uma Conta do Facebook, Français: désactiver un compte Facebook, Deutsch: Ein Facebook Konto deaktivieren, Nederlands: Je Facebookaccount deactiveren, Русский: деактивировать аккаунт в Facebook, Bahasa Indonesia: Menonaktifkan Akun Facebook, 中文: 停用Facebook账户, العربية: إلغاء تنشيط حساب فيسبوك, ไทย: ปิดบัญชี Facebook ชั่วคราว (Deactivate), Tiếng Việt: Vô hiệu hóa tài khoản Facebook, हिन्दी: फेसबुक अकाउंट डिएक्टिवेट करें (Deactivate Your Facebook Profile), 한국어: 페이스북 계정 비활성화 하는 방법, Türkçe: Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur, 日本語: Facebookのアカウントを一時停止する

Stránka byla zobrazena 3 208 krát.
Byl tento článek přesný?