Jak na Facebooku smazat skupinu

Prozkoumat tento článek Smazání vámi vytvořené skupiny Opuštění skupiny ze seznamu Související články Reference

Máte na Facebooku nějakou starou skupinu, díky které je váš účet nepřehledný, nebo už vás nebaví odtud dostávat upozornění a zprávy? Pokud skupinu založil někdo jiný, opustíte ji jednoduše. Stačí se odstranit ze seznamu členů. Pokud jste skupinu založili vy, můžete celou skupinu zrušit. Uvědomte si však, že tento proces může chvíli trvat, zejména pokud vlastníte skupinu o větším počtu lidí. Postupujte podle tohoto návodu a dozvíte se, jak si poradit s obojím.

1
Smazání vámi vytvořené skupiny

  1. 1
    Přihlaste se na Facebook. Odstranit můžete pouze ty skupiny, které jste vytvořili vy, nebo v případě, že ji opustil její zakladatel. Za účelem odstranění skupiny potřebujete oprávnění správce.[1]
    • Seznam vašich skupin neuvidíte na Timeline, musíte si najet do Vybraných příspěvků. Klikněte na logo Facebook v levém horním rohu pro zobrazení příspěvků.
  2. 2
    Otevřete skupinu, kterou chcete odstranit. Seznam skupin najdete v levém panelu, přičemž můžete použít funkci vyhledávání pro snazší nalezení. Kliknutím na název skupiny přejdete do ní.
  3. 3
    Klikněte na ikonu Nastavení. Ikonka má podobu malého ozubeného kola a najdete ji v pravém horním rohu stránky skupiny. Vyberte "Upravit nastavení skupiny".
  4. 4
    Změňte Nastavení soukromí skupiny na "Soukromá". Tím zajistíte, že se vaše skupina již neobjeví ve vyhledávání a lidé, které budete odstraňovat, se již nebudou moct přidat.
  5. 5
    Klikněte na kartu Členové. Na levé straně pole "Najít člena" klikněte na menu a zvolte "Všichni členové", čímž se vám zobrazí všichni lidé ve vaší skupině.
  6. 6
    Odstraňte všechny členy. Klikněte na ikonu ozubeného kola pod každým členem skupiny a vyberte možnost "Odebrat ze skupiny". Dokud nejste ve skupině sami, neopouštějte ji.
    • Bohužel neexistuje způsob, jak odstranit více lidí najednou, takže budete muset odstranit každého člena zvlášť.
  7. 7
    Jakmile zůstáváte ve skupině jen vy, odstraňte se. Facebook vás vyzve k ověření, zda skutečně chcete odejít a tím bude skupina smazána. Pokud jste si svou volbou jisti, klikněte na tlačítko "Smazat skupinu".
    • Pokud jste omylem smazali všechny administrátory a zároveň odebraly sami sobě administrátorská práva, budete muset počkat, dokud se vám nenaskytne možnost, stát se správcem. To však může nastat pouze v případě, že nejsou ve skupině žádní administrátoři a tento proces může trvat i několik dní.

2
Opuštění skupiny ze seznamu

  1. 1
    Přihlaste se na Facebook. Otevřete Vybrané příspěvky. V levé části uvidíte vaše skupiny. Možná budete muset kliknout na tlačítko Více a vybrat si tu, kterou chcete opustit.
    • Pokud se nacházíte na Timeline, do Vybraných příspěvků se dostanete kliknutím na logo Facebook v levém horním rohu stránky.
  2. 2
    Otevřete skupinu, kterou chcete opustit. Kliknutím na název skupiny ji otevřete. Kliknutím na ikonu ozubeného kola vedle "Upozornění" se dostanete do Nastavení, z nějž vyberte možnost "Opustit skupinu".
  3. 3
    Ověřte opuštění skupiny. Kliknutím na tlačítko "Opustit skupinu" ji skutečně opustíte a název skupiny se již nadále nebude zobrazovat v levém postranním panelu poté, co stránku obnovíte.
    • Existuje možnost ponechat ostatním uživatelům možnost, pozvat vás zpátky. Pokud opustíte skupinu s nezaškrtnutou touto možností, ostatní uživatelé vás mohou kdykoliv přidat zpět.
    • Ostatní členové nedostanou upozornění, že jste opustil skupinu.[2]

Tipy

  • Bohužel neexistuje způsob, jak odstranit více lidí najednou, takže budete muset odstranit každého člena zvlášť. Čím větší skupina, tím více času odstranění zabere.
  • Pokud vaše stará skupina sloužila spíš jako propagační stránka, uvažujte o vytvoření "Stránky". Facebook podporuje propagaci podniků pomocí takzvaných "Stránek".
  • Pokud se chystáte smazat skupinu, můžete to oznámit členům pomocí hromadné zprávy. Jako správce klikněte na tlačítko "Napsat zprávu všem", které najdete přímo pod skupinovým obrázkem.
  • Pokud je vaše skupina stále aktivní, jen chcete přejít na nový formát skupiny Facebook, dostupné od října 2010, postupujte podle pokynů Aktualizace Facebooku. Správci se zobrazí tlačítko v horní části stránky skupiny, které jim umožní inovovat stále aktivní skupiny. Členové pak obdrží od administrátora výzvy na podání žádosti do nové skupiny.
  • Pro více informací navštivte Centrum nápovědy Facebook.

Varování

  • Pokud jste skupinu opustili omylem, zatímco v ní zbývají ještě nějací členové, budete se muset ke skupině znovu připojit. Pokud jsou ve skupině stále nějací správci, poptejte se po administrátorských právech. Pokud již ve skupině žádní správci nejsou, může trvat několik dní, než Facebook nabídne někomu z členů, stát se správcem.
  • Pokud opustí skupinu jediný správce, skupina se nesmaže. Skupina zůstane aktivní a administrátorská práva budou později nabídnuta jinému členu skupiny.
  • Neopouštějte skupinu jako správce, dokud si nejste jisti, že jiný správce ví, jak skupinu smazat a učiní tak. Pokud se ve skupině bude nacházet nějaký člen, nebude rozpuštěna.

Informace o článku

Kategorie: Sítě

V jiných jazycích:

English: Delete a Facebook Group, Español: eliminar un grupo de Facebook, Deutsch: Eine Facebook Gruppe löschen, Português: Excluir um Grupo no Facebook, Italiano: Cancellare un Gruppo da Facebook, Nederlands: Een groep verwijderen op Facebook, Français: supprimer un groupe Facebook, العربية: حذف مجموعة من الفيس بوك, Русский: удалить Facebook группу, Bahasa Indonesia: Menghapus Grup Facebook, ไทย: ลบกลุ่ม (Group) ใน Facebook, 中文: 删除Facebook群组, Tiếng Việt: Xóa nhóm trên Facebook, 日本語: Facebookグループの削除, 한국어: 페이스북 그룹을 삭제하는 방법

Stránka byla zobrazena 1 725 krát.
Byl tento článek přesný?