Jak odstranit fotky z Facebooku

V tomto článku:Odstranění nahraných fotek (webová stránka na monitoru PC)Odstranění nahraných fotek (mobilní aplikace)Odstranění nahraných fotek (webová stránka na mobilu)Odstranění označení (webová stránka na monitoru PC)Odstranění označení (mobilní aplikace)Odstranění označení (webová stránka na mobilu)

Facebook je úžasné místo pro sdílení fotek s přáteli a rodinou. Občas se ale může stát, že zveřejnění fotografie litujete a potřebujete zjistit jak ji co nejdříve smazat. Někteří z vás jsou také občas jinými uživateli označeni na nějaké fotce, kterou zveřejnil někdo jiný a která je pro vás choulostivá nebo nepříjemná. Pokud to chcete vzít z gruntu, můžete mazat i celá nahraná alba.

1
Odstranění nahraných fotek (webová stránka na monitoru PC)

  1. 1
    Najděte fotku, kterou chcete smazat. Mazat můžete jen fotky, které jste nahráli vy. Pokud chcete odstranit své označení na nějaké fotce, odpověď najdete níže v článku.
    • Své fotky najdete v sekci Aplikace, kde zvolíte Fotky, nebo na kartě Fotky na své profilové stránce.
  2. 2
    Klikněte na tlačítko pera, které se zobrazí, když nad fotku najedete myší. Pokud už máte fotku otevřenou, klikněte na tlačítko "Možnosti".
  3. 3
    Zvolte "Smazat fotku". FB vás vyzve, abyste smazání potvrdili.
  4. 4
    Smažte celé album. Pokud chcete smazat více fotek najednou, můžete odstranit celá alba. Mějte na paměti, že nelze mazat alba "Timeline Photos (Fotky na Timeline)", "Mobile Uploads (Mobilní nahrávky)", "Profile Pictures (Profilové obrázky)", ani "Cover Photos (Úvodní fotky)".
    • Otevřete album, které chcete smazat. Svá alba naleznete v sekci Fotky na kartě Alba.
    • Zobrazte si seznam fotek v albu a klikněte na tlačítko ozubeného kola vpravo nahoře.
    • Zvolte "Odstranit album" a potvrďte, že chcete odstranit album a všechny fotky v něm.

2
Odstranění nahraných fotek (mobilní aplikace)

  1. 1
    Klepněte na tlačítko "Další" v levém dolním rohu a vyberte "Fotky". Najdete je v sekci "Aplikace".
  2. 2
    Najděte fotku, kterou chcete odstranit. Odstranit můžete pouze fotky, které jste nahráli vy. Jak odstranit označení vaší osoby na nějaké fotce, se dozvíte níže v článku.
  3. 3
    Klepněte na fotku, aby se zobrazila.
  4. 4
    Klepněte na tlačítko "..." v dolní části fotky.
  5. 5
    Klepněte na "Odstranit fotku". Budete vyzváni k potvrzení odstranění.
  6. 6
    Odstraňte celé album. Pokud chcete smazat více fotek najednou, můžete odstranit celá alba. Mějte na paměti, že nelze mazat alba "Timeline Photos (Fotky na Timeline)", "Mobile Uploads (Mobilní nahrávky)", "Profile Pictures (Profilové obrázky)", ani "Cover Photos (Úvodní fotky)".
    • Otevřete album, které chcete odstranit. Svá alba najdete v aplikaci Fotky na kartě "Alba".
    • V pravém horním rohu klepněte na "Upravit".
    • Rolujte dolů a klepněte na "Odstranit album". Budete vyzváni k potvrzení odstranění alba. Tímto krokem zároveň odstraníte i všechny fotky v albu.

3
Odstranění nahraných fotek (webová stránka na mobilu)

  1. 1
    V pravém horním rohu klepněte na tlačítko Menu a vyberte "Fotky".
  2. 2
    Najděte fotku, kterou chcete odstranit. Odstranit můžete pouze fotky, které jste nahráli vy. Jak odstranit označení vaší osoby na nějaké fotce, se dozvíte níže v článku.
  3. 3
    Klepněte na fotku, aby se zobrazila. Fotka se zobrazí i s popiskem a komentáři pod ní.
  4. 4
    Klepněte na "Upravit fotku". Tento odkaz najdete pod příspěvkem vedle své profilové fotky.
  5. 5
    Klepněte na "Odstranit". Budete vyzváni, abyste odstranění potvrdili.
  6. 6
    Odstraňte celé album. Pokud chcete smazat více fotek najednou, můžete odstranit celá alba. Mějte na paměti, že nelze mazat alba "Timeline Photos (Fotky na Timeline)", "Mobile Uploads (Mobilní nahrávky)", "Profile Pictures (Profilové obrázky)", ani "Cover Photos (Úvodní fotky)".
    • Otevřete album, které chcete odstranit. Alba najdete tak, že na stránce s fotkami klepnete na "# Další alba".
    • Napravo od názvu alba klepněte na "∨" a vyberte "Upravit".
    • Klepněte na "Odstranit album". Abyste tuto volbu viděli, možná bude zapotřebí skrýt klávesnici.
    • Potvrďte, že chcete odstranit album včetně všech fotek, které obsahuje.

4
Odstranění označení (webová stránka na monitoru PC)

  1. 1
    Na své FB stránce otevřete sekci Fotky. Je to nejjednodušší způsob jak najít fotky, na kterých jste označeni. Můžete je ale také najít v příspěvcích a na Timeline jiných lidí a stejně tak i v záznamech o aktivitách.
  2. 2
    Zvolte kartu "Fotky s vámi". Ta je obvykle přednastavena jako výchozí, takže všechny fotky, na kterých jste jinými uživateli označeni, vidíte rovnou.
  3. 3
    Najděte fotku, na které chcete své označení odstranit. Fotky budou seřazeny od nejnovějších k nejstarším.
  4. 4
    Klikněte na tlačítko pera, které se objeví, když nad fotku najedete myší.
  5. 5
    Zvolte "Odstranit označení".
  6. 6
    Potvrďte, že chcete odstranit označení. Pokud chcete, aby Facebook odstranil fotku úplně, zatrhněte tuto volbu. Odstranění fotky není zaručeno.
    • Pokud opravdu potřebujete, aby byla fotka odstraněna, nejlepší je kontaktovat osobu, která fotku zveřejnila.

5
Odstranění označení (mobilní aplikace)

  1. 1
    V pravém dolním rohu klepněte na tlačítko "Další" a vyberte "Fotky". Najdete je v sekci "Aplikace".
  2. 2
    Zvolte kartu "Fotky s vámi". Ta je obvykle přednastavena jako výchozí, takže všechny fotky, na kterých jste jinými uživateli označeni, vidíte rovnou.
  3. 3
    Otevřete fotku, na které chcete své označení odstranit. Fotky budou seřazeny od nejnovější po nejstarší.
  4. 4
    Pod fotkou klepněte na tlačítko štítku.
  5. 5
    Klepněte na své jméno na fotce.
  6. 6
    Klepněte na křížek "X" vedle svého jména. Budete vyzváni, abyste odstranění označení potvrdili. Tím odstraníte pouze své jméno z fotky, nikoliv fotku jako takovou.
    • Pokud opravdu potřebujete fotku odstranit, bude nejlepší kontaktovat přímo osobu, která ji zveřejnila.

6
Odstranění označení (webová stránka na mobilu)

  1. 1
    V pravém horním rohu klepněte na tlačítko Menu a vyberte "Fotky". Otevře se stránka s fotkami. Nahoře budou alba a pod nimi všechny fotky, na kterých jste označeni.
  2. 2
    Najděte fotku, na které chcete své označení odstranit. Pro nalezení starších fotek možná budete muset trochu déle rolovat. Také to může trochu trvat, než webová stránka starší fotky načte.
  3. 3
    Klepněte na fotku, aby se zobrazila. Fotka se zobrazí i s popiskem a komentáři.
  4. 4
    Klepněte na odkaz "Odstranit označení". Najdete ho pod příspěvkem nad sekcí Komentáře.
  5. 5
    Klepněte na "Odstranit označení", čímž potvrdíte, že chcete označení zrušit. Tímto krokem odstraníte své jméno z fotky, nikoliv fotku jako takovou..
    • Pokud opravdu potřebujete fotku odstranit, bude nejlepší kontaktovat přímo osobu, která fotku zveřejnila.

Informace o článku

Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.

Kategorie: Facebook

V jiných jazycích:

English: Delete Photos from Facebook, Español: borrar fotos de Facebook, Português: Apagar Fotos no Facebook, Deutsch: Fotos von Facebook löschen, Italiano: Cancellare le Foto da Facebook, Français: supprimer des photos sur Facebook, 中文: 删除脸书网上的照片, Русский: удалить фотографии из Facebook, Nederlands: Foto's van Facebook verwijderen, Bahasa Indonesia: Menghapus Foto di Facebook, Tiếng Việt: Xóa ảnh trên Facebook, हिन्दी: फ़ेसबुक से फोटो हटाएँ, العربية: حذف الصور على منصة فيسبوك, ไทย: ลบรูปภาพในเฟซบุ๊ก, 한국어: 페이스북에서 사진 지우는 법

Stránka byla zobrazena 11 883 krát.
Byl tento článek přesný?