Jak sloučit Facebookové stránky

Pokud provozujete nějakou obchodní činnost, je možné, že vaši zákazníci či fanoušci vytvořili Facebookové stránky, které však ubírají fanoušky a čtenáře vaší hlavní Facebookové stránce. Nejčastěji k tomu dojde tehdy, pokud máte kamennou prodejnu a nějaký uživatel Facebooku si během registrace stránku vaší firmy splete s jinou, kterou založil někdo jiný (třeba nějaký váš fanoušek). Sloučení těchto stránek vám umožní mít všechny své fanoušky i zákazníky na jednom místě a řízení marketingu tak bude mnohem snadnější.

Část 1 ze 2:
Příprava stránek

  1. 1
    Ujistěte se, že vaše stránky splňují požadavky pro sloučení. Facebook sloučí stránky pouze v následujících případech:
    • Na všech stránkách, které chcete slučovat, musíte mít práva "Manažera".
    • Stránky musí mít podobný obsah. Nemůžete například sloučit stránky, z nichž jedna bude reprezentovat nevládní organizaci a druhá nahrávací společnost.
    • Stránky musí mít podobné názvy. Můžete například součit stránky s názvem "Superstránka" a "Superstránka1". Nelze ale sloučit stránky s názvy "Superstránka" a "Naprosto odlišná stránka". Pokud se názvy neshodují, změňte název jedné ze stránek tak, aby byly názvy téměř identické. Přejděte na konkrétní stránku, klikněte na Upravit → Aktualizovat informace o stránce. Do pole "Název" napište nový název. Název se dá měnit pouze v případě, že se stránka líbí méně než 200 uživatelům.
    • Pokud je to možné, musí mít stránky i stejnou adresu.
  2. 2
    Nárokujte si stránky, které se snažíte sloučit. Pokud se snažíte sloučit firemní stránku, kterou ale vytvořil zákazník, budete si ji muset nejdříve nárokovat. K tomu bude zapotřebí nějak dokázat, že jste skutečně zástupcem dané firmy.
    • Abyste si mohli nějakou stránku nárokovat, přejděte na ni a klikněte na tlačítko Menu("...") v horní části stránky. Zvolte "Je tohle vaše firma?" a poté vyplňte formulář. Možná budete vyzváni k předložení dokumentů dokazujících, že jde skutečně o vaši firmu. Pokud bude váš nárok uznán jako oprávněný, budete si moct danou stránku sloučit s vaší hlavní stránkou.
  3. 3
    Zjistěte si, která stránka zůstane zachována. Pokud slučujete stránky, zůstane zachována stránka s největším počtem "lajků" a ostatní do ní budou sloučeny. Sloučené stránky budou trvale smazány. Zůstane jen stránka, kterou jste zvolili jako hlavní a do ní budou zmigrováni všichni fanoušci, hodnocení i registrace.
  4. 4
    Uložte si obsah starých stránek. Všechny fotky i příspěvky na starých stránkách budou trvale smazány. Proto si nezapomeňte všechny fotky, které by se vám mohly hodit, stáhnout na svou hlavní stránku, případně i zkopírovat text důležitých příspěvků či komentářů.
    Reklama

Část 2 ze 2:
Sloučení stránek

  1. 1
    Otevřete stránku s největším počtem "lajků". Proces slučování bude probíhat z této stránky. Otevřete Admin Panel dané stránky.
  2. 2
    Klikněte na tlačítko "Upravit stránku". Zvolte "Upravit nastavení".
  3. 3
    Klikněte na odkaz "Sloučit duplicitní stránky". Najdete ho v dolní části nabídky. Pokud je volba nedostupná, Facebook nenašel žádné stránky, které by mohly být sloučeny. Znovu si zkontrolujte, že stránka, kterou chcete slučovat, splňuje všechny podmínky.
  4. 4
    Potvrďte sloučení stránek. Zobrazí se seznam všech duplicitních stránek. Zatrhněte všechny stránky, které chcete sloučit do vaší hlavní stránky. Když kliknete na tlačítko "Sloučit stránky", proběhne migrace fanoušků, hodnocení i registrací do vaší hlavní stránky, zatímco veškeré příspěvky na slučovaných stránkách bude trvale smazány.
    • Schalovací proces sloučení stránek může trvat až 14 dní. O úspěšném či neúspěšném sloučení budete informováni emailem.
    Reklama

Tipy

  • Sloučení stránek je nevratné. Slučované stránky budou trvale smazány.



Reklama

O tomto wikiHow

Spoluautorem je:
wikiHow redaktor
Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.
Kategorie: Facebook
Stránka byla zobrazena 1 751 krát.

Pomohl vám tento článek?

Reklama