Jak vymazat historii vyhledávání Google

Vaše historie vyhledávání Google je archivem všeho, co jste na Google hledali. Ukládání historie vašeho vyhledávání je pohodlný způsob, jak se zpětně podívat na stránky, které jste hledali, avšak občas ji potřebujete vymazat, jelikož by mohla ohrozit vaše soukromí.

Metoda 1 ze 5:
Odebrání jednotlivého záznamu z vyhledávání Google

  1. 1
    Do vyhledávače Google začněte psát, to co chcete najít. Pokud se vyhledávání shoduje s některým s vašich předchozích vyhledávání, uvidíte toto hledání pod vyhledávacím polem fialově.
  2. 2
    Klikněte na "Odebrat", vedle záznamu, který chcete smazat. Tím odstraníte danou položku z vaší Historie vyhledávání Google.
    • Chcete-li procházet celou historii vyhledávání pro odstranění konkrétních položek nebo úplně všeho, přečtěte si následující část.
    Reklama

Metoda 2 ze 5:
Odebrání záznamů z kompletní historie vyhledávání

  1. 1
    Otevřete váš internetový prohlížeč. K historii vyhledávání Google se dostanete z jakéhokoliv prohlížeče.
  2. 2
    Jděte na stránku Historie vyhledávání Google. Do adresního řádku prohlížeče zadejte history.google.com.
  3. 3
    Přihlaste se pomocí svého účtu Google. Zobrazí se vám seznam vašeho nedávného vyhledávání, společně s nějakými grafy označující vaši historii vyhledávání v horní části stránky.
  4. 4
    Smažte jednotlivé položky. Projděte si seznam položek a vyberte ty, které chcete smazat. Kliknutím na tlačítko "starší" v dolní části seznamu zobrazíte starší vyhledávání.
    • Zaškrtněte políčko vedle každé položky, kterou chcete smazat. Pokud chcete smazat všechny záznamy na stránce, zaškrtněte políčko v horní části seznamu. Nevyberou se tím položky z celé historie, pouze z dané stránky.
    • Kliknutím na tlačítko "Odstranit položky" smažete vše zaškrtnuté.
  5. 5
    Smažte celou historii vyhledávání. Pokud chcete smazat celou historii vyhledávání, můžete rychle odstranit všechny položky najednou.
    • Klikněte na tlačítko ozubeného kola v pravém horním rohu stránky Webová historie Google.
    • Vyberte "Odebrat položky".
    • Vyberte časový rozsah položek, které chcete odebrat, pomocí rozbalovací nabídky. Chcete-li vymazat veškerou historii, vyberte "od počátku věků".
  6. 6
    Klikněte na "Odebrat" pro odstranění všech vybraných položek ve zvoleném časovém období.
  7. 7
    Vypněte historii vyhledávání. Pokud nechcete ukládat vaši historii vyhledávání, můžete ji jednoduše vypnout. Jestliže vypnete historii vyhledávání, bude pro Google obtížnější předvídat, co hledáte.
    • Klikněte na tlačítko ozubeného kola v pravém horním rohu stránky Webová historie Google.
    • Vyberte "Nastavení".
    • Klikněte na tlačítko "Pozastavit".
    • Pro potvrzení klikněte na "Pozastavit" ještě jednou.
    Reklama

Metoda 3 ze 5:
Odebrání historie vyhledávání Google pomocí časových intervalů

  1. 1
    Otevřete historii Google. Otevřete jakýkoliv webový prohlížeč (Chrome, Firefox, ...) a přejděte na Historie Google.
    • Vyberte časový rámec pro odstranění záznamů. Jakmile se vám načte stránka, měli byste mít v pravém horním rohu stránky ikonu ozubeného kola, značící nabídku nastavení. Otevřete rozbalovací nabídku a vyberte "Odebrat položky". Měla by se vám zobrazit nabídka s pěti možnostmi - hodina, den, týden, měsíc a od počátku věků.
    • Mějte na paměti, že pokud vyberete možnost "od počátku věků", smažete tím kompletně celou historii vyhledávání, spojenou s vašim účtem.
  2. 2
    Dokončete mazání historie vyhledávání Google. Jakmile si vyberete časový interval, pokračujte kliknutím na modré tlačítko "Odebrat" v pravém dolním rohu okna. Po kliknutí na něj by měla nabídka zmizet a zároveň by mělo dojít k obnovení stránky. V horní části stránky by se vám mělo zobrazit potvrzení, které říká "Odebrali jste položky za poslední hodinu vyhledávání", nebo něco podobného, pokud jste vybrali jiný časový údaj. Vaše historie vyhledávání Google je nyní odstraněna.
    Reklama

Metoda 4 ze 5:
Odebrání jednotlivých položek na mobilní aplikaci

  1. 1
    Spusťte Google Chrome. Najděte aplikaci Google Chrome na vašem mobilním zařízení a klikněte na ni. Otevře se vám webový prohlížeč.
  2. 2
    Přejděte do historie. Klikněte na tlačítko se třemi svislými tečkami v pravém horním rohu lišty prohlížeče. Rozbalí se vám nabídka. Klikněte na "Historie".
  3. 3
    Zobrazte historii. Na stránce Historie najdete všechny stránky, nebo adresy URL, které jste navštívili i s jejich datem. Posuňte se na stránce níže, pro zobrazení starší historie, ode dneška k předchozím dnům.
  4. 4
    Odstraňte historii. Vedle každého záznamu je ikona "X". Klepněte na ni a položka bude odebrána z vaší historie vyhledávání.
    • Tento postup opakujte pro všechny položky, které chcete odstranit.
    Reklama

Metoda 5 ze 5:
Vymazání celé historie na mobilní aplikaci

  1. 1
    Spusťte Google Chrome. Najděte aplikaci Google Chrome na vašem mobilním zařízení a klikněte na ni. Otevře se vám webový prohlížeč.
  2. 2
    Přejděte do historie. Klikněte na tlačítko se třemi svislými tečkami v pravém horním rohu lišty prohlížeče. Rozbalí se vám nabídka. Klikněte na "Historie".
  3. 3
    Zobrazte historii. Na stránce Historie najdete všechny stránky, nebo adresy URL, které jste navštívili i s jejich datem. Posuňte se na stránce níže, pro zobrazení starší historie, ode dneška k předchozím dnům.
  4. 4
    Klepněte na "Vymazat údaje o prohlížení" v dolní části stránky. Objeví se vám okno o ochraně osobních údajů. První část je určena pro "Vymazat údaje o prohlížení" a je zde uvedeno několik možností pro odebrání historie prohlížení, cache a cookies.
  5. 5
    Vymažte historii prohlížení. Klepněte na "Vymazat údaje o prohlížení". Poté se vám zobrazí okno pro potvrzení, klepněte na "Odebrat". Vymažete tím veškeré údaje o prohlížení.
    • Můžete také klepnout na "Vymazat vše", čímž vymažete nejen vaši historii, ale také mezipaměť a soubory cookies.
    Reklama

Tipy

  • Historie vyhledávání Google zaznamenává pouze vyhledávání uskutečněné prostřednictvím služby vyhledání Google. Vymazání této historie není totéž, jako smazání historie prohlížení stránek ve vašem prohlížeči.

Reklama

Varování

  • Vymazání historie je nenávratné.
  • I když vymažete historii na vašem účtu, bude i nadále existovat záznam na "věčných" serverech Google. Znamená to tedy, že se soudním příkazem může Google poskytnout vaši historii vyhledávání k vymáhání práva.
Reklama

O tomto wikiHow

Spoluautorem je:
wikiHow redaktor
Spoluatorem tohoto článku je tým zkušených editorů a badatelů, kteří ověřují jeho přesnost a srozumitelnost.
Stránka byla zobrazena 5 339 krát.

Pomohl vám tento článek?

Reklama